K zmenám v parkovacom systéme mesta zatiaľ nedošlo

22.11.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 22. novembra (TASR) - Vranovská radnica sa zatiaľ nedohodla s nájomcom mestských parkovísk - bratislavskou spoločnosťou EEI na žiadnych zmenách, ktoré by menili charakter ich zmluvného vzťahu. O otvorenie zmluvy za účelom dohodnutia výhodnejších podmienok pre mesto požiadali ešte v máji tohto roka prijatým uznesením poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
V poslaneckom pléne vtedy zaznelo viacero výhrad k cenám parkovného, jeho plateniu, ktoré bolo v tom čase možné iba prostredníctvom zaslanej SMS správy či plánovanej výstavbe nových parkovacích plôch. \"V súčasnosti platia naďalej zmluvné vzťahy uzatvorené bývalým vedením mesta a firma EEI trvá na plnení týchto zmluvných vzťahov. K dohode na akýchkoľvek zmenách zatiaľ nedošlo,\" komentovala výsledok doterajších rokovaní vedenia magistrátu a bratislavskej spoločnosti hovorkyňa vranovskej radnice Eva Mitaľová.
Ako uviedla pre TASR, mesto si určilo pre ďalšie stretnutia so zástupcami spoločnosti EEI niekoľko priorít. \"Primátor Ján Ragan chce dohodnúť spôsob budúceho spoplatnenia jednotlivých parkovísk a konkrétny harmonogram vybudovania nových parkovacích plôch na území mesta,\" podotkla hovorkyňa. Podľa platného zmluvného vzťahu má EEI, s. r. o., zainvestovať vo Vranove do výstavby parkovísk postupne 500.000 eur. Firma sa zároveň zaviazala odvádzať mestu ročne nájomné za parkovacie plochy v sume 49.000 eur.
Parkoviská, ktoré dnes investor spravuje na území mesta, sú od apríla tohto roka spoplatnené. Motoristov upozorňujú na povinnosť platenia parkovného nainštalované tabule, mnohí sa však sankcií zo strany mestských policajtov neobávajú a toto nariadenie ignorujú. \"Zmluva, ktorú uzatvoril bývalý primátor (Tomáš Lešo, pozn. TASR), zaväzuje mesto k tomu, aby mestská polícia vyberala pokuty za nezaplatené parkovné. Súčasný primátor mesta sa s touto povinnosťou nestotožňuje a jeho snahou bude dohodnúť iné podmienky,\" podotkla Mitaľová.
Zástupca EEI, s. r. o., Ján Fellegi má však na vec iný názor. Ako povedal pre TASR, parkovací systém je dnes plne funkčný a inštalované dopravné značenie jednoznačne definuje pravidlá, kde, ako a za akých podmienok môžu motoristi parkovať. \"Ak vodič zaparkuje na parkovisku, ktoré je označené značkou spoplatneného parkoviska, je povinný poplatok uhradiť,\" uzavrel Fellegi s tým, že od 13. septembra tohto roka sú vo Vranove v prevádzke aj parkovacie automaty. Hodina parkovného na území mesta zaplatená v hotovosti stojí 0,50 a zaslaním SMS správy 0,60 eura.
 

Vyberte región